Kérastase Elixir Ultime Oléo-Complexe

Begge oljene fra Kérastase støtter seg på Oléo-Complexe-teknologien, som er en kombinasjon av naturlige oljers (maisolje, arganolje, pracaxiolje og kameliaolje) egenskaper som påvirker håret på en positiv måte. Innholdet til begge produktene er beriket med flyktig silikon (Cyclopentasiloxane) som sørger for å gi fuktighet, mykhet og glatter ut håret.

I tillegg er Green serum Kérastase, Elixir Ultime Grand Cru beriket med en femte olje – Moringatrefrøolje – som også er kjent som ‘mirakeltreoljen’.

Maisolje – gir hårstrukturen næring med fettsyrer, vitaminer (C, E og K) i tillegg til andre nærende stoffer som gjør alle hårrøttene betydelig sterkere.
Arganolje – takket være karbohydrater, mineraler og vitaminer beskytter oljen håret mot skade og vanntap. De samme stoffene stimulerer hårets gjenoppbyggingsprosesser.
Pracaxiolje – takket være fuktighetsgivende lignocerinsyre og behensyre, som er i stand til å beskytte hårfibrene, økes hårets motstandskraft mot skader.
Kameliaolje (også kjent som Tetreolje) – gir håret glans og gjør hårstråene glattere, mens den tilrettelegger for passende næring. Videre beskytter oljen håret mot UV-stråling, noe som igjen motvirker dehydrering.
Moringaolje (kun i Kérastase Grand Cru) – er perfekt for å gi fuktighet, glatthet og å gjenopprette vitalitet til svært skadet hår.

Formel:

KONSISTENS – Kérastases produkter er oljete serum av ganske sjelden konsistens og gjennomsiktig formel. Disse renner ikke ned fra håret og kan brukes som tillegg til enten hårmasker eller balsam. Den gule versjonen av Elixir Ultime kan tynge håret ned, noe som ikke skjer med den grønne versjonen av serumet (formelen til denne er lettere).

DUFT – Det gule Kérastase-serumet har en lett trykkende men behagelig duft (noen beskriver den som eksklusiv). Det grønne serumet har i sin tur en blomsteraktig og delikat duft. Begge duftene varer lenge i håret.

EFFEKTIVITET – Kérastase-oljene beholder egenskapene sine i 18 måneder etter åpning. De kan absolutt beskrives som effektive, siden kun en liten mengde av produktet kreves til en enkelt påføring. Av den grunn kan noen kvinner synes at det er vanskelig å bruke opp serumet før utløpsdatoen. Og denne oppgaven er enda mer krevende når produktet kun brukes til å gi næring til hårtuppene.

Bruksmåte:

Kérastase Elixir Ultime er et produkt som kan påføres på mange måter. Produsenten anbefaler tre metoder, som hver gir noe forskjellige resultater.

 • Metode nr. 1 – For lettere børsting og styling – serumet må påføres på lett fuktig hår (håndkletørket hår).
 • Metode nr. 2 – På satt hår, for mer glans – bare en liten mengde olje bør påføres i håret for å definere krøller, bølger eller rette hårstrå.
 • Metode nr. 3 – For daglig pleie, for beskyttelse, næring og glatthet – en eller to doser serum må gnis inn i hodebunnen og håret, før eller etter sjamponering.

Oppsummering:

FORDELER:

 • kompleks av naturlige oljer,
 • behagelig og langvarig duft,
 • fuktighetsgivende, nærende og styrkende for håret,
 • for normalt til skadet hår,
 • forskjellige påføringsmetoder,
 • hendig og elegant innpakning.

ULEMPER:

 • for kort bruksperiode i forhold til resultatene,
 • kan tynge ned håret,
 • inneholder silikon.

 

Kérastase Elixir Ultime Oléo-Complexe
9.2 Total Poengsum

Sammensetning
9.6
Konsistens
8.7
Duft
8.9
Effektivitet
9.6
Women's rating: 4.25 / 5 (2 votes)